Časté dotazy

Máte otázky ohledně investic do zlata nebo našich služeb? Zde najdete odpovědi na některé z nejběžnějších dotazů od našich klientů.

Časté dotazy

Často kladené otázky

Ano, iiplan® samozřejmě lze využít jako spoření pro děti. Spoření mohou pro dítě založit rodiče, prarodiče nebo i jiná blízká osoba.

Spoření se zakládá on-line a potvrzuje se první platbou, celý proces je tak velice jednoduchý a pohodlný. Veškeré informace o svém spoření má klient na své e-mailové adrese a může je také kdykoli najít ve svém zákaznickém profilu.

Nejste, můžete si sjednat i několik spoření do zlata (např. pro různé účely).

V případě pravidelného investování platíte na jeho počátku pouze vstupní cenové navýšení. Tento “poplatek” je Vám pak při zpětném odprodeji slitků či mincí vrácen v plné výši. Kromě standardního poplatku za poštovné, balné a pojištění zásilky v případě expedice, u nás už žádné jiné poplatky nenajdete.

Nemusíte. Můžete libovolně zasílat i vyšší částky a kdybyste museli někdy platbu vynechat, nic se nestane. Za jak dlouho si tedy naspoříte zvolený počet zlata, je jen na Vás a na Vašich možnostech.

Můžete, vždy je pouze třeba dodržet správné číslo účtu a variabilní symbol, aby transakce proběhla v pořádku.

Při každé vaší platbě se Vám zafixuje část zlata odpovídající aktuální tržní hodnotě. Je tak určitě výhodou k investici přistupovat aktivně a při přechodném poklesu ceny například nakoupit více zlata než obvykle.

Platba

Otázky ohledně plateb

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum congue efficitur lacus, et consequat justo convallis sit amet.

investice

Otázky ohledně investice do zlata

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum congue efficitur lacus, et consequat justo convallis sit amet.

Fyzická forma zlata se podstatně liší od té papírové (ETF, různé fondy, apod.). Papírové zlato je pouze finančním aktivem a investor si prakticky často kupuje pouze jen příslib. Zlato deklarované na papírovém certifikátu ve skutečnosti mnohdy ani fyzicky neexistuje, množství zlata vydaného na takovýchto certifikátech dokonce mnohonásobně převyšuje reálné množství fyzického zlata, které je vůbec k dispozici. Papírový systém investic nemusí mít běžný investor pod kontrolou a je závislý na rozhodnutí někoho jiného, typicky bankéřů, politiků či finančních institucí. Vypořádání u papírového zlata probíhá většinou v penězích, ne ve fyzickém zlatě. Oproti papírovému zlatu je tak fyzické zlato reálným aktivem bez rizika jednání protistrany.

Jednorázovou investici určitě můžeme doporučit, není však dostupná pro každého. Mnohem dostupnější a většinou i výnosnější je ale pravidelné spoření. Za každou zaslanou platbu je pořízena část vybraného slitku či mince. Průměruje se tak cena nákupu zlata a snižují se rozdíly mezi jednotlivými vlnami investic. Díky pravidelnému spoření je navíc možné postupně nakupovat větší slitek či minci a získat tak výhodnější cenu jednoho gramu zlata. Menší částka například jednou měsíčně navíc nezasáhne do rozpočtu tolik jako obrovský jednorázový nákup.

Výkup zlata je velmi jednoduchá a rychlá záležitost. Po doručení a zkontrolování zlata jsou peníze na účet klienta zaslány následující pracovní den. Naprostá většina klientů obdrží své peníze na účet do 48 hodin. Našim klientům zpětný výkup všech zakoupených slitků či mincí garantujeme.

Dobře sestavené investiční portfolio by mělo být dlouhodobě stabilní a fungovat za každé situace. Takového portfolia lze docílit rozumným rozložením peněz do různých aktiv. Zlato představuje část portfolia, která se stará hlavně o jeho stabilitu a bezpečnost. Řada expertů doporučuje zlato zařadit do portfolia alespoň z 10-15 %, pokud panují dobré časy. Pokud ekonomika není v dobrém stavu, měl by podíl zlata v portfoliu být určitě vyšší. Velmi také záleží na konkrétním typu investora. Klienti, kteří jsou spíše konzervativní nebo mají jen malou důvěru ve finanční systém, do svého portfolia zlato zařazují z ještě mnohem větší části.

Založit si spoření online

Stačí jen pár kliknutí z pohodlí Vašeho domova a můžete začít spořit.

Nechat si poradit

Po vyplnění formuláře Vás co nejdříve kontaktujeme a vytvoříme spoření ušité Vám na míru.